Recept!
laddkakaKladdkaka - ett recept på en kladdig chokladtårta. Mycket gott och uppskattat recept på kladdkaka! Skriv ut Mejla 22 Enkelt och gott recept på kladdkaka - en chokladtårta som är mångas favorit. Kladdkaka är gott till efterrätt eller som tårta med grädde till. Prova detta recept som är väl beprövat och som har tydliga bilder steg för steg. Tid: 20 minuters jobb + 20 min i ugnen 6-8 portionerIngredienser:100 g smör margarin2 st ägg2.5 dl strösocker1 msk vaniljsocker3 msk kakao2 dl vetemjöl Gör så här:Sätt på ugnen på 175°C.Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.Grädda i 175°C i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.Recept på Fluff!Jag gjorde något så simpelt så jag tog en mixerstav och mixade alla geléhallon i småbitar och sen la ner de i 3dl grädde och sedan värmde de på spisen MEN det får absolut inte börja koka för då förstörs de. Jag hade en påse med 125g geléhallon men skulle nog haft lite mer kände jag på smaken men det blev gott iaf :-). Sen efter la jag det i frysen i ca 2-3 timmar tills det var helt genom kallt sen så vispade jag upp det igen.
25 Januari, 2014 - 19:12 »
Allmänt
Taggar;
T
A
R
T
S
I
D
A
N