S
T
A
R
T
S
I
D
A
N

Jag har bakat Biskvier!

Alla som känner mig vet att jag både älskar och är awesome på att baka! 
Det är liksom lite min grej, inte för att vara självgod så är jag en jävel på att laga mat också men baka är jag nog bättre på! 
Men därför tänkte jag ta och lägga upp ett recept på biskvier jag bakade förut :) 
Dom kanske inte blev så jätte snygga men goda som F*N!! 

Ingredienser

Biskvibottnar
250 g mandelmassa 
1.5 dl strösocker 
2 st ekologiska äggvitor 
Smörkräm
1 st ekologisk äggvita 
1.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
1 st nypa salt 
0.5 st citron, saften 
250 g smör 
125 g mörk kvalitetschoklad 70 % 
1 msk kallt espressokaffe 
Till doppning
150 g mörk kvalitetschoklad 70 %


GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Börja med bottnarna: Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.
  2. 2. Spritsa ut smeten eller klicka ut den med hjälp av skedar. Baka i 175 grader 15-20 minuter. Tills bottnarna har fått fin färg. Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.
  3. 3. Smörkrämen: Vispa smöret "pösigt".
  4. 4. Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret.
  5. 5. Smaksätt med cacao (kan även bytas ut till annan smak).
  6. 6. Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning.
  7. 7. Garnering: Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kyl en stund innan servering. Går jätte bra att frysa in och spara till andra tillfällen.
 


Är du en Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: